BEATBUSTERS 25 FEBRUARI 2017 MELKWEG AMSTERDAM

Beatbusters / Def P & Beatbusters / BB'87 / dj TinWishTin

Beatbusters

30th Anniversary Celebration

Beatbusters / Def P & Beatbusters / BB'87 / dj TinWishTin

In februari 2017 is het 30 jaar geleden dat ska-band the Beatbusters werd opgericht en dat zal gevierd worden met een heel bijzondere show. De complete muzikale geschiedenis van de band zal chronologisch voorbij komen, door diverse bandleden van het eerste uur, Def P en de huidige bandbezetting.

 

BB’87 is de wederopstanding van vier oud-bandleden die behoren tot de eerste generatie Beatbusters, die de band kort na de eeuwwisseling een voor een hadden verlaten. Een reünie optreden op een nog te voltrekken bruiloft van oer-drummer Marco van Krieken was de aanleiding om weer eens bij elkaar te komen. Dat kriebelde zo lekker dat ze besloten ermee door te gaan onder de naam BB’87, refererend aan de Beatbusters oprichtingsdatum. Niemand anders kan de klassiekers van de eerste Beatbusters albums beter ten gehore brengen dan deze heren, onder aanvoering van mede-oprichter en frontman Johan Steevens. Dus, dat doen ze dan ook en het belooft een ouderwets spektakel te worden.

Def P & Beatbusters zorgde samen voor grote landelijke bekendheid, o.a. door de top-10 hit Bubbelbad en niet in de laatste plaats de zeer sterke live-reputatie. Dat bracht de combinatie van Osdorp Posse’s frontman en de meest succesvolle ska-band op alle podia door heel het land, waaronder onvergetelijke shows op Pinkpop en Lowlands Alphatent. Dus, natuurlijk kan Def P, als belangrijk onderdeel van de Beatbusters geschiedenis niet ontbreken op deze avond. Hoewel de combi in 2016 vooralsnog hun laatste gezamenlijke show speelde, zullen ze nog een keer alle klassiekers ten gehore brengen.

Beatbusters zijn als een van de meest succesvolle Nederlandse ska, reggae bands inmiddels 30 jaar verder. Ondanks een natuurlijk verloop van bandleden, ups & downs en talloze veranderingen in de gehele muziekwereld afgelopen decennia, zitten ze nog vol speelplezier en ambitie. Niet geheel onbelangrijk daarbij is het belang dat de huidige Beatbusters hechten aan muzikale ontwikkeling. De band volgt hedendaagse stromingen, omarmt nieuwe technieken en weet zichzelf zo telkens opnieuw uit te vinden. Eind 2016 zijn de eerste nieuwe nummers opgenomen met een vernieuwd geluid. Uiteraard zijn ska en reggae de rode draad, omdat deze tijdloze dansmuziek nu eenmaal in het DNA van de band zit en ook zal blijven.

Deze eenmalige driedubbele historische show is er eentje om niet te missen! Een show voor iedereen die live getuige wil zijn van hoe een band zich 30 jaar in stand heeft weten te houden, is blijven ontwikkelen en als geen ander zorgt voor een avond vol onweerstaanbare live muziek.

 

Facebook icon Twitter icon Google+ logo e-mail icon