Het laatste nieuws / nieuwsbrief

Dag beste mensen, we hebben weer een hoop te melden dus veel plezier met het laatste nieuws!
In deze mail: live-recensie; bubbelbad; uitslag prijsvraag; clubtour; opnamen wereldomroep; gastenboek; bandvoetbal.
LIVE RECENSIES MELKWEG EN TIVOLI
We hebben ZEER lovende kritieken ontvangen naar aanleiding van onze gezamenlijke optredens in de Melkweg-Amsterdam (NRC-Handelsblad) en Tivoli-Utrecht (Dagblad Rivierenland) afgelopen maand. Erg fijn om ook van objectieve pers te horen dat de shows goed zijn.
recensie in NRC Handelsblad 21 januari 2002,
n.a.v. optreden in Melkweg 19 jan. j.l., door Jan Vollaard:
"De complimenten vlogen over en weer op het podium: hij is 'de snelste rapper' en zij zijn 'de strakste skaband van Nederland'. Terechte lofuitingen, want de samenwerking tussen rapper Def P en de Betuwse groep The Beatbusters heeft geleid tot een gouden combinatie. Meer dan bij zijn eigen rapcrew Osdorp Posse bewerkstelligt Def P (Pascal Griffioen) een luchtig popgevoel aan het hoofd van een echte live-groep, los van het sectarisme waartoe hij als zelfbenoemde uitvinder van de Nederlandstalige hiphop ('Nederhop') gedwongen is wanneer hij alleen met een deejay en een groep rappers op pad gaat.
Dat hij van de straat is, bewees Griffioen onomstotelijk met de hoofdstedelijke turbotaal van Osdorp Posse's Origineel Amsterdams. Dat hij daarnaast ook oog heeft voor de rest van het land en voor andersoortige muziek, blijkt, na een eerder uitstapje met de hardrockband Nembrionic, uit de cd Aangenaam die hij met de ervaren feestband The Beatbusters maakte.
Tussen de grote stad en het platteland heerst een verschil als dag en nacht, rapt hij in het openingsnummer Stad en land, "maar contrast geeft het geheel nou juist zijn kracht".
Het hakketakritme van de ska en de lome beat van de reggae leenden zich uitstekend voor de spraakwaterval van Def P. Een opsomming van mooie meisjes die hij in zijn bubbelbad zou wensen, volgde op de huis-tuin-en-keukenfilosofie van Placebo: "Geluk is als een placebo/ het werkt alleen als je niet weet wat het is." De springerige skanummers werden flink sneller gespeeld dan op de plaat. Met hun fantastische ritmesectie en het puntige blazerstrio veroorzaakten The Beatbusters een onweerstaanbaar dansfeest, dat als Nederlandse variant op de muziek uit Jamaica authentieker aandeed dan de muziek van Doe Maar of hun discipelen Luie Hond. Waar waren Def P en The Beatbusters op de recente Noorderslag,die nog wel zo'n injectie van feestvreugde had kunnen gebruiken?
Def P, die bij instrumentale nummers vrolijk meetrommelde, nam als gewoonlijk geen blad voor de mond. Het nummer 'Geen kind' over de ontberingen die jonge ouders te wachten staan, droeg hij op aan Anouk met de woorden ,,je zal maar zwanger zijn van een Rotterdamse postbode!'' De muziekindustrie is een bordeel, hield hij de joelende medewerkers van zijn platenmaatschappij voor, en het nummer Rondspoken werd besloten met een geslaagde imitatie van de enge graaf Tel uit Sesamstraat.
In zijn bewegingen, zijn aankondigingen en zijn leiderschap van een tot grote geestdrift opgestuwde band toonde hij zich een geboren showman.
Hopelijk leert Def P van zijn ervaringen met The Beatbusters dat er aan optredens met ingeblikte muziek veel minder eer te behalen valt, want gezamenlijk brengen ze het beste live-entertainment dat het Nederlandse
popcircuit op dit moment biedt".
FOTO'S TIVOLI
Op www.remepro.nl kun je wat foto's vinden van het optreden van Def p & Beatbusters in Tivoli - Utrecht.
BUBBELBAD GAAT ALS EEN SPEER
Het nummer dat oorspronkelijk als GEINTJE is bedoeld blijkt een behoorlijk aanstekelijke werking te hebben. Half Nederland wordt 's ochtends VROEG wakker gebubbeld door Stenders en ook op The BOX, TMF en MTV wordt de clip regelmatig gedraaid. In allerlei CHARTS is het nummer terug te vinden. Ook al is dit nummer niet geheel representatief voor de overige nummers die we met dit project maken, aandacht voor onze muziek is altijd welkom!
Een overzichtje van de stand van zaken tijdens het maken van dit berichtje:
MEGATOP100: gestegen van 96 naar nummer 72
Deze lijst is gebaseerd op :
* Hoe vaak het nummer wordt gedraaid op de radio,
* Hoe vaak de clip wordt aangevraagd en uitgezonden op TV
* Hoeveel singles er verkocht worden in de platenzaak.
CYBERTOP50:
heeft ons ook opgenomen in de lijst om "Bubbelbad" op te stemmen. Als je wil kan je stemmen op www.Cybertop50.nl Geef ons drie punten en de kans dat je Sita 1x minder hoort stijgt alweer.
KINK FM:
Slaat ons ook niet over en daar staan we in THE OUTLAW 41 op nummer 15 met "Bubbelbad" (Sedamix). Kink FM zou natuurlijk niet "The Alternative" zijn als ze niet de Remix in de lijst zouden zetten.
Box, TMF, MTV:
Bij de Box is de clip binnengekomen op 8!!! Bij TMF staat ie in de clipparade op 26. (bij het ter perse gaan van dit bericht)
Stemmen:
The Box: telefoonnummer 0909-9798 Clipcode 605
TMF: Cyberchoice 0909-8683 Clipcode 167
Woensdag 13 februari zitten Johan en Def in de TMF-studio bij Tooske om daar wat over het project te praten. Uitzenddatum unknown. (zetten we op de site zodra bekend)
UITSLAG PRIJSVRAAG BB-SITE:
Gefeliciteerd Ilonka van Dort uit Houten!!!!!!!!!, jij hebt het Beatbusters-pakket (T-shirt, cd.s en cap) gewonnen en dat wordt zo snel mogelijk naar je opgestuurd. Het heeft dus nu geen nut meer mee te doen, binnenkort dus een nieuwe vragenlijst.
VOORLOPIG LAATSTE OPTREDEN CLUBTOUR:
De lange clubtour (gestart in september 2001!) eindigt heel even na het optreden in Oss, aankomende zaterdag 16 februari (zie concertlijst). Daarna gaan we ons enkele weken storten op onze toekomstige oefenruimte die we zelf gaan verbouwen. Verder gaan we ook aan het werk met eventuele nieuwe nummers, veranderingen aan de liveshow en andere voorbereidingen op het komende, drukke festivalseizoen.
OPNAMEN WERELDOMROEP:
Het optreden in het "Burgerweerhuis" te " Deventer" afgelopen Vrijdag 1 februari is opgenomen door de wereldomroep. Wanneer dit wordt uitgezonden is nog niet bekend. Wel kan dus de rest van de wereld even meegenieten van een optreden van Def P & Beatbusters. (We achterhalen dus wanneer dit zal plaatsvinden).
GASTENBOEK:
Laat je stem horen op een van onze gastenboeken op www.beatbusters.nl of www.defp-beatbusters.nl
we willen graag weten wat je van de nieuwe Single + Clip "Bubbelbad" vindt. Check ook nieuwe Concertdata!
ZUIDERSLAGTOERNOOI:
Hieronder een verslag door Wim van het BANDZAALVOETBALTOERNOOI waaraan de bb?s onlangs meededen:
(binnenkort bizarre foto?s van deze sportieve uitspatting op onze site)
*****
Op Zondag 27 Januari vond het in het plaatsje Dinter-Heeschwijk een voetbalwedstrijd plaats in het lokale sportcomplex. Dit alles werd georganiseerd door De BAND ZONDER BANAAN. Hiervoor waren ook Def P& Beatbusters uitgenodigd. Net als Di-rect , Heideroosjes, Fatburger en Dj's Wipneus en Pim namen wij hieraan deel en zo ook de BZB zelf. Def P had zich helaas enkele dagen van te voren afgemeld omdat zijn vaste Tatoeëerder nog een plaatsje vrij kon maken i.v.m het zetten van een nieuw Tattoo op zijn borst en buik. Def P dacht bij zichzelf "hij kan er maar op staan" en koos er dus voor "the day after" niet met een nog bloedend bovenlijf mee te gaan voetballen.
Wel van de partij waren: Topscoorders Heertje, Iwan, Johan, Vincent, Hessel, Jasper, Rico, Wim en Ijsblok. De laatstgenoemde kwam vrij laat aan maar heeft toch nog enkele "games' meegespeeld. Hij ging er op als een "Blok" net als Johan, die niet z'n voetbaltalent maar vooral het gewicht in de strijd gooide. Er ontstonden zeer leuke maar vermoeiende partijen, zeker die tegen Fatburger en Wipneus en Pim waren teleurstellend en we verloren we dan ook met Respectievelijk 5-0 en 4-1. We hadden de koppen weer bij elkaar gestoken voor een nieuwe tactiek, simpel: Wij hebben veel mensen op de reservebank dus zo veel mogelijk wisselen en zo min mogelijk energie verliezen. Hiermee wonnen we van "De Heideroosjes", wat ons weer een beetje moed gaf. Ondertussen wisten we al dat het tegen "De Band Zonder Banaan", moeilijk zou worden ( die hadden shirts aan me teksten als "WINNEN IS BELANGRIJKER DAN MEEDOEN!)
Tegen Di-rect was het ons blijkbaar gegund te winnen, zoals dan ook geschiedde. Tussen enkele Games door verschenen er opeens echte "Cheerleaders" op het veld en brachten een showtje met zich mee. De Dames uit Eindhoven leken er dan ook erg veel plezier in te hebben. Voor de kenners onder ons, schijnen ze wel eens op het podium te staan met "Peter Pan-Speedrock". Uiteindelijk zijn "Beatbusters" zonder Def P geëindigd op een welverdiende 4e plaats van het Zuiderslagtoernooi. De meeste bandleden zijn dan niet zo sportief maar hebben alles uit de kast getrokken om te blijven rennen op het veld en zich op te offeren voor een weekje kreupel lopen met extreme spierpijn voor het goede doel: een onuitputtelijke energieke Live-band te vertegenwoordigen op deze mooie dag in Januari met hier en daar een miezerig regenbuitje?
http://www.Fatburger.nl lees krantenartikel: http://www.brabantsdagblad.nl/CDA/regioportal/0,2078,3243__927920_,00.html

Facebook icon Twitter icon Google+ logo e-mail icon